Apua selkäkipuun osteopaatilta

“Rakas päiväkirja, tarvitsen apua selkäkipuuni, sillä tänään selkäni sanoi sopimuksensa irti. En kuulemma maksa riittävästi palkkaa, työtä on liikaa ja vapaata ei ollenkaan. Lisäksi se ei koe oloaan arvostetuksi. Neuvotteluyrityksistäni ei ollut apua ja olenkin nyt sitten aivan seläton. Huomenna on kai pakko lähteä ostamaan uusi…”

Todellisuus ei kuitenkaan toimi näin, vaikka välillä voi käydäkin mielessä uuden selän hankkiminen. Kuinka sitten toimia, kun selkä meni? Ensinnäkin, selkäsi ei mennyt yhtään mihinkään, vaikka voi siltä välillä tuntuakin. Olon ollessa surkea ja liikkumisen haastavaa, saattaa mieltää pelin menetetyksi selän suhteen, mutta kyllä se siellä mukana on. Fyysisesti siis, toiminnallisuus ja kivuttomuus onkin sitten asia erikseen.

Onko selkäkipuni vaarallista?

Selkä on siis mukana, mutta kuinka vakavaa selkäkipu sitten on? Pitäisikö siitä huolestua tai käydä lääkärillä? Niin ihmiset kuin muutkin eläimet tällä planeetalla, voivat kokea monenlaisia asioita ja ikävistä fyysisistä tuntemuksista, selkäkivut ovat varsin yleisiä. Jopa niin yleisiä, että lähestulkoon kaikilla ihmisillä on jossain vaiheessa elämäänsä selkäkipuja. Suurimmassa osassa tapauksista kyseessä ei ole mitään henkeä uhkaavaa tai vaarallista. Jos kivun lisäksi sinulle kuitenkin nousee kova kuume, virtsassa ja/tai ulosteessa on verta, virtsaa ei tule lainkaan ja et kykene pidättämään ulostetta, sisäreisien alueella ei ole tuntoa tai jalat pettävät alta etkä pysty kunnolla kontrolloimaan lihaksiasi, niin on parasta soittaa lääkäriin oitis. Lisäksi jos tunnet olosi epävarmaksi asian suhteen ja haluat konsultoida lääkäriä, tee näin. Yöuniansa ei kannata menettää jahkailun vuoksi.

Useimmiten oireet eivät kuitenkaan ole edellämainittujen kaltaisia ja mahdollisessa lääkärintarkastuksessakaan ei löydy mitään vakavaa. Oireet silti vain jatkuvat. Tässä tilanteessa voi tietysti odotella aikaa parempaa tai sitten kokeilla jotain ihan muuta. Sänkyyn ei kannata jäädä makaamaan – elämä on liikettä ja liike elämää, passiivisuudesta ei ole apua selkipuun. Tässä tapauksessa liikkeellä tarkoitetaan esimerkiksi rauhallista kävelyä, (paljain jaloin ruohikossa tai metsässä olisi ihanteellista, mutta Suomen talvioloissa ei aina kovin realistista, tee parhaasi tilanteen mukaan) kevyitä pumppaavia liikkeitä tai rangan taivuttelua ja liikuttelua kivun sallimissa rajoissa. Syömistä ja juomista ei kannata myöskään unohtaa ja kunnollinen yöuni tuo helpotusta moneen asiaan. Kipulääkkeistä voi olla myös apua. Etenkin lääkärin niitä määrätessä, kannattaa harkita asiaa. Se ei ole synti, vaan hyödyllinen työkalu oikein käytettäessä ja annosteltaessa.

Jos kivut eivät helpota, toimintakykysi alkaa heiketä, esimerkiksi kengännauhojen sitominen muuttuu turhan haastavaksi ja etenkin jos myös unenlaatu sekä määrä alkavat kärsiä, on viimeistään aika hankkia apua tilanteeseen. Kivun kanssa voi pärjätä jonkin aikaa ihan hyvin, kun saat nukuttua. Unen jättäessä sinut, kehosi kivun- ja stressinsietokyky laskevat ja yleinen ärtymystaso voi nousta sellaista vauhtia, että perässä et pysy sinä tahi läheisesi.

Selkäkipuun voi saada apua

Apua voi ja kannattaa tietenkin hakea jo ennen kuin tilanne pääsee ärtymään paljoa. Pääasia on ettet jää yksin kärjistelemään asian kanssa. Jos bensa on autossa vähissä, ostat sitä lisää. Hammasta särkiessä varaat ajan hammaslääkäriin. Loogista onkin hankkia apua myös muun kehon reagoidessa ja osteopaatti on asiantuntija, jonka puoleen on tällöin hyvä kääntyä.

Työssäni osteopaattina olen auttanut asiakkaitani monenlaisissa kehon kivuissa, jäykkyyksissä ja muissa haasteissa. Selkäkipu on kuitenkin yksi yleisimmistä tulosyistä vastaanotolleni. Tilanteesi voi vaikuttaa hyvin hankalalta, mutta helpotusta on saatavilla. Sinun ei tarvitse olla yksin. Moni asiakkaani on saanut apua selkäkipuunsa ja päässyt taas nauttimaan elämästä. Tässä asiakkaani kertomus hänen selkäkivustaan ja kuinka hoidosta oli hänelle apua.

“No voihan selkä!”murahdin tuossa yks päivä parisen kuukautta sitten. “Nyt tää saa riittää.” Moni varmaan tietääkin millaista on kun selkänsä tilalle toivoisi ihan kokonaan uutta ja kipua on vaikea unohtaa. No, soitin Aijalle ja sain ajan lähes heti. Aikaa edellisestä käynnistä oli kulunut tovi jos toinenkin. Sepä ei kuitenkaan haitannut ollenkaan. Vastaanotolla Aija kuroi umpeen tuon tauon yllättävän lyhyessä ajassa kartoittamalla tilannetta.

Hoidon aikana ihmettelin jatkuvasti miten nopeasti pelot hälvenivät, ei sattunutkaan, (hoito oli täysin kivuton) ja luottamus selkään alkoi palautua. Siihen alkoi yhdistyä myös positiivisia mielikuvia. Sain paljon ohjeita, vinkkejä ja suosituksia selän kunnon edistämiseen ja myös mielen ja tunteiden tasolla rohkaisua. Hengityskin lähti taas kulkemaan paremmin. Koko kehon asento on nyt ergonomisempi.ja olo on huomattavasti kivuttomampi. Kun nousin hoitopöydältä huomasin, että se selkä oli tullut takaisin. Nyt se on taas kaveri, joka kulkee kätevästi koko ajan mukana ja on melkein kuin uusi.

Ne kerrat mitä olen käynyt, olen joka kerta todennut, että kyllä kannatti! Vaikka ei olisi edes varaa käydä usein, voi olla varma, että yksikin kerta kannattaa. Tässä tapauksessa ainakin hoidon hinta on jo alkanut maksaa itseään takaisin vähentyneiden kipulääkekulujen ja parempien yöunien muodossa. Ja fysioterapiassakaan ei ole enää tarvinnut käydä, joten säästyypä nekin rahat.

Jälkeenpäin sain vielä soittamalla omaan tilanteeseen sopivia lisäohjeita ja vastauksia kysymyksiin. Ehdottomasti suosittelen tätä kenelle tahansa! Uusi vuosi ja uudempi selkä toivon kera? Terveys on voimavara, jota kannattaa vaalia.

Tässä vielä kirjasuositus:

Jaana Hautala, Jerry Ketola: Selkäkipu ja mielen voima.

Sekä Aija että kirjakin lisäävät toivoa ja antavat välineitä mielekkääseen elämään.

-Noora Bergen, tyytyväinen asiakas

Apua siis voi todellakin saada ja paras päätös, jonka elämässäsi voit tehdä, on sijoittaa ja investoida itseesi. Pidä itsestäsi hyvää huolta, olet sen arvoinen.

2 Kommentit tuotteelle “Apua selkäkipuun osteopaatilta

  1. Lukiessa tätä rupesin miettimään: miksi minulle on niin normaalia voida huonosti jatkuvasti? Liikunta on helpottanut rasituksia ja antanut voimia, mutta kolotuksia on silti riittämiin vaikka ikää ei ole paljoa. Niimpä ajattelin että nyt kesällä kun raskas ulkotyö rasittaa kroppaa niin voisin tulla kokeilemaan osteopaattista hoitoa asiakkaanasi. Työnsarkaa olisi kyllä! 😀

    Sivuistasi vielä kommenttia että olet kyllä tehnyt huolellista työtä. Monesti yritysten sivuja selatessa ei saa muuta vastausta kuin ”soita ja kysy” kun mitään ei viitsitä avata potentiaaliselle asiakkaalle. Mitä enemmän tietoa sivuilla, sitä matalempi kynnys on ottaa yhteyttä.

  2. Hei, kiitos palautteesta! Katsotaan sitä aikaa sitten kun sinulle sopii. 😀 Sinusta tulee vielä superpuutarhuri! 😉 Tai itse asiassa sinähän olet jo sellainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*