5 vinkkiä rentoutumiseen

Rentous on miellyttävä ja mutkaton olotila, jossa on hyvä leijua hetkestä toiseen. Sen saavuttaminen ja ylläpitäminen voi kuitenkin osoittautua haastavaksi. Tarpeeksi pitkä jännittämisen ja stressin aikakausi saattaa aiheuttaa ongelmia rentouden tunnistamisessa sekä suorituspaineita rentoutumisen toteutuksesta. Jos onnistut saamaan kehon rauhoittumaan, mieli laukkaa vielä jossain kaukana huolien keskellä. Ja jos mieli on rento, niin keho osoittaa merkkejä yhteistyöhaluttomuudesta.

Antamani vinkit pyrkivät huomioimaan ihmisen kokonaisuutena, niin fyysisen kehon, mielen kuin sielunkin ruokaa niin sanotusti. Ne ovat suhteellisen helposti noudatettavissa, muokattavissa kullekin sopiviksi eivätkä vaadi välttämättä mitään erityisiä apuvälineitä.

  1. Hengitä. Pysähdy hetkeksi ja hengitä rauhassa sisään ja ulos. Keskity hetkeen, kuuntele kehoasi ja anna ajatusten vaellella mukaviin suuntiin. Halutessasi voit samalla venytellä, juosta tai vaikka laittaa ruokaa. Miellyttävät tuoksut ja muistot auttavat rentoutumaan paremmin. Itse nautin kupillisen teetä ja rauhoitun.

  2. Syö, juo ja nuku säännöllisesti. Kehomme pitävät säännöllisestä rytmistä ja tutuista kaavoista. Säännöllinen kastelu ja ruokkiminen ei myöskään ole pahaksi. Hyvin ravittuna mieli on parempi, keskittymiskyky tehokkaampi ja keho pärjää paremmin niin stressin kuin mahdollisten kipujenkin kanssa.

  3. Listaa ja ryhmittele. Tee listoja, kirjaa tehtävät asiat ylös ja suorita niitä sitten tärkeysjärjestyksessä. Älä huku keskelle kaaosta, vaan etene yksi asia kerrallaan. Kaikille listojen tekeminen ei sovi, mutta jonkinlainen muistutus voi olla paikallaan, kun asioita on paljon. Hyödynnä vaikka kännykkää tai kalenteria, kunhan tunnet, että sinulla on edes jonkinlaista kontrollia elämääsi.

  4. Karkaa luontoon. Kävely metsässä, hetki veden äärellä. Mahdollisuuksien mukaan voit tassutella paljain jaloin, hoitaa puutarhaa tai kastella huonekasveja. Luontokuvien katselemisestakin voi olla apua, mutta yksinkertaisinta ja toimivinta lienee eittämättä vain painua ulos ja halata puuta.

  5. Pyydä apua. Älä tee kaikkea itse, vaan jätä muillekin tekemistä. Delegoi ja pyydä neuvoa. Apua rentoutumiseen ja stressitasojen laskemiseen, helpotusta kipuihin sekä kehon jäykkyyksiin saat myös osteopaatilta. Ota apu vastaan ja helpota elämääsi, jotta voit keskittyä sinulle tärkeisiin asioihin rauhassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*